Protetik Tandersättning

Om tänderna har lagats för många gånger eller rent av gått förlorade, kan man ersätta eller korrigera tänderna och tandluckorluckorna med protetisk behandling.

Idag finns hjälp att erbjuda för dig som förlorat en eller flera tänder.

Det finns en rad olika moderna lösningar att ersätta tänder beroende på din tandstatus och dina estetiska önskemål.

Kronor

När en tand har skadats så pass mycket att fyllningar inte längre kan sitta kvar eller blir för stora och ohållbara måste en individuellt utformad krona tillverkas som fästes på den befintliga tanden.

Broar

Saknas tänder och dessa ska ersättas – Bro konstruktioner kan ersätta en eller flera tänder. En bro har minst två närliggande tänder som stöd. Dessa ersättningar känns och ser ut som egna tänder.

Implantat Protetik

Metoden innebär att en titanskruv fästs i käkbenet och fungerar som en tandrot, vilken man senare fäster en tandkrona på. Om du saknar flera tänder blir det antingen fråga om flera enskilda implantat med kronor alternativt en brolösning vilket är en serie sammansatta konstgjorda tänder som fäst vid två eller flera implantat.

Proteser

Det finns både hel och del proteser vilka ersätter små tandluckor eller hela käkar, dessa sitter inte fast utan måste tas ut för rengörning.

 

Visa större karta